Pirinç sütü
ile tanıştıktan sonra Baran için yumurtasız ama süt ile yapabileceğim tarifler
aramaya başladım.
İlk aklıma
gelen tariflerden biri sütlü irmik tatlısıydı. Bizim için iyi bir ara öğün
alternatifi olabilirdi, muhallebi gibi yiyebilirdi. Fikrinin bile beni nasıl
mutlu ettiğini anlatamam.
Pirinç
sütünü alır almaz hemen denedim ve harika oldu!
Hatta bu kadar güzel olacağını düşünmemiştim. Tam 13 aydır ağzına sütlü
bir tatlı ya da sütlü herhangi bir yiyecek girmemiş biri olarak acaba bana ne
olursa güzel mi gelecekti diye düşünerek birkaç kişiye daha tattırdım, herkes
beğendi!
Baran
sadece ilk yaptığım gün yedi, sonra dolapta durduğu için soğuk olmasını sevmedi
sanırım, genel olarak soğuk hiçbir şeyi yemiyor çünkü. Haliyle tatlının
devamını ben yedim, bayıla bayıla :)
Tarifte,
yumurta, tereyağ, margarin yok. Siz yiyebiliyorsanız zeytinyağ yerine margarin
de koyabilirsiniz.
Pirinç
Sütlü İrmik Tatlısı için Malzemeler :
· 1 lt pirinç sütü
· 1 su bardağı irmik
· 1 su bardağı şeker
· 2 limon kabuğu rendesi (ben çok
sevdiğim için 2 limon rendesi koyuyorum, .ok sevmiyorsanız 1 ya da hiç koymayın
ama bence çok yakışıyor :) )
· 1 çorba kaşığı zeytinyağ
· 1 paket vanilya
Yapılışı:
Tüm
malzemeyi zeytinyağ hariç, bir tencereye alıp koyulaşana kadar pişirin.
koyulaşınca
içine zeytinyağ ilave edip biraz daha karıştırın. Sonra ıslatılmış borcama
dökün. Biraz soğuyunca alerji yoksa üzerine biraz tarçın serperek servis
edebilirsiniz.
Baran hafif
ılıkken tarçınsız yedi, ben soğuduktan sonra tarçınla :)
Beklentiyi
yüksek tutmuş olabilirim ama bu damak zevki ve dediğim gibi 13 aydır sütlü
hiçbirşey yemiyorum ve bana harika geldi :) umarım siz ve kuzularınız da
beğenir :)
Şimdiden
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder