24 Haziran 2014

Bebekle İlk Tatil !!!


Yazın gemesiyle tatil programları yapılmaya başlıyor, bebekle ilk kez tatile çıkacak anneleri de ayrı bir telaş alıyor. Bebeğimle en uygun nereye gidebilirimden tutunda yanıma neler almayım, nelere ihtiyacım olur gibi gibi bir sürü soru. Geçen yaz ilk tatil deneyimimizden önce ben de çok telaşlıydım. Yanıma neler almalıydım, nelere ihtiyacımız olabilirdi ?? Aman birşey eksik olmasın, aman atladığım birşey olmasın diye bebekler tatilde nelere ihtiyacımız olabilir diye araştırmalar yaptım ve uzun bir liste oluşturdum.

Öncelikle tatil için nereyi seçtiğiniz tabiki çok önemli, çocuk dostu bir otele gidiyorsanız imkanlarınız biraz daha fazla olabiliyor, yazlığınıza gidiyorsanız yine kendi evinizi istediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz ama butik bir otel, tekne tatili ya da çocuksuz bir eve gidiyorsanız ihtiyaçlarınız biraz daha fazla olabiliyor, bebeğinizi yatıracağınız portable bir yatak ve mama sandalyesi gibi.

Biz ilk tatilimizi Kaan 6 aylıkken 5 yıldızlı bir otelde yapmıştık, odamıza bebek yatağı istedik ve yeni ek gıdaya geçtiğimiz o dönemde her an elimizin altında olan mama sandalyeleri sayesinde çok rahat ettik. Deniz kenarında oyalayabilmek için şişme bir havuz aldık, o sıcak havalarda zaman zaman içini suyla doldurup Kaan'ı havuza soktuk, bazen sadece oyuncaklarını içine koyup orada oyalanmasını sağladık bazen de içine pamuklu bir pike örtüp Kaan'ı orada uyuttuk, geniş ve yumuşak bir alan olduğu için rahatça uyudu, şezlonga yatırdığımızda yaşadığımız düşme tehlikesini yaşamadık ve bebek arabasında uyuduğunda terlediği gibi terlemedi.

Ek gıdaya yeni geçtiğimiz o günlerde günde 1 ana öğün olarak sebze çorbası ve 1 ara öğün meyve yediriyordum onun dışında anne sütüne devam ediyordu. Sebze çorbasını otelin yemeklerinden karşılayabiliyordum, meyve için de yanınmda götürdüğüm can rende ile meyveleri rendeleyip yediriyordum, o yüzden yemek konusunda da bir sıkıntı yaşamadık.



1 ay sonra Kaan henüz emeklemeye başlamadığı için tekne ile 2.tatilimize çıktık. Şartlar oteldeki imkanlardan oldukça farklıydı. Aynı konforu sağlayabilmek için en başta bebek yatağı olmak üzere bir takım ihtiyaçlarımızı yanımızda getirdik. Bir bebek mağazasından taşınabilir bir bebek yatağı ve yemek saatlerinde rahat yiyebilmesi için daha önceki yazımda da bahmetmiş olduğum bir sandalye yükselticisi yanımıza aldık. Kaan'ın yediği sebze ve meyveleri de tekneye binmeden önce alısveris yaparak almıştık. Böylece teknede de bir sıkıntı yaşamamış olduk.

Daha sonra da gittiğimiz anneanne ve babaanne yazlıklarında ise, ev ortamı olduğu için gerekli konforumuzu çok rahat sağlayabildik.

Tatil seçiminizi otel, yazlık, tekne nasıl tercih ederseniz edin, bebeğinizin günlük ihtiyaçları ve denize giderken yanınıza almanız gerekenlerin listesi değişmiyor.  Kaan için hazırlamış olduğum tatil bavulumuzu sizlerle aşağıda paylaşıyorum.

Kıyafetler;
·       Kısa kollu çıtçıtlı body
·       Atlet çıtçıtlı body
·       T-shirt kısa kollu
·       Kısa kollu tulum - geceleri yatırırken giydirdim
·       Atlet  (denize giderken çok kullandım)
·       Penye şort
·       Kumaş şort
·       Kısa kollu Gömlek

Serin geceler için;
·       Eşorfman altı
·       Kot pantalon
·       Kumaş pantalon
·       2-3 tane uzun kollu merserize
·       Uzun kollu gömlek
·       Ceket 1 Tane
·       Çorap
·       Sandalet
·       Açık ayakkabı
·       Spor ayakkabı

·       Bebek telsizi - bebeğiniz yatağında uyurken huzurla oturabilmenizin tek yolu :)
·       Bebek yatağı için cibinlik - sineklere karşı bebeğinizin huzurla uyuması için çok önemli, ben her yere yanımda taşıdım
·       Bebek arabası - biz Kaan henüz küçük olduğu için baston puset yerine bebek arabamızı götürmüştük ama bu yaz baston puset yeterli olucaktır.
·       Bebek arabası için cibinlik - yaz akşamlarında siz dışarıdayken bebeğinizi yanınızda bebek arabasında uyuturken sineklerden korumanın tek yolu :) biz çok kullandık.
·       Bebek arabası için şemsiye - gün içinde bebeğinizi bebek arabasında gezdirirken çok ihtiyacınız olucak.

Denize giderken gerekli olanlar
·       Plaj Havlusu
·       Mayo - 2-3  tane
·       Deniz bezi - ben denize sokarken sadece mayo kullandım ama havuz için gerekli oluyor.
·       Terlik
·       Güneş kremi - Bioderma ABCDerm Mineral Suncream kullandım, güneşe çıkmadan yarım saat önce sürüyordum, her denizden çıktıktan sonra da sürdüm, 2-3 saatte bir yenilemek gerekiyor.
·       Deniz simidi - Baby Float kesinlikle tavsiye ederim, birçok farklı ürün denedik, dengesiyle, korumasıyla çok çok memnun kaldığım tek ürün (Kaan daha küçük olduğu için kolluk kullanmadık)
·       Şapka - arada bir çıkarsa da  güneşten korumak için sürekli kafasına taktım, bebeğinizi rahatsız etmeyecek penye şapkalardan tercih edebilirsiniz.
·       Şişme havuz - biz çok kullandık, denizin soğuk ve dalgalı olduğu zamanlarda havuzu deniz suyuyla doldurup Kaan'ı soktuk, yeri geldi pike örtüp Kaan'ı içinde de uyuttuk.
·       Oyuncak - denizde yüzebilen oyuncaklar ve deniz kenarında oyalanabileceği sevdiği oyuncaklardan yanınıza alabilirsiniz.

Bakım Ürünleri
·       Banyo Havlusu
·       Banyo süngeri
·       Şampuan - Mustela kullanıyorum
·       Vücud nemlendiricisi - Ben Mustela'nın ürünlerini kullanıyorum.
·       Nursery Kit - Özellikle tırnak makası çok gerekli oluyor
·       Ateş Ölçer
·       Bebek biyotu - denizde üşütme ihtimalini göz önünde bulundurarak ben hep yanımda taşıdım.
·       Poposunu silmek için ıslak mendil
·       Bebek bezi
·       Pişik kremi - ben hafif pişikler için mavi desitin, ağır pişikler için mor desitin kullanıyorum
·       Diş fırçası - ilk dişi çıktığı andan itibaren yavaş yavaş fırçalayabilirsiniz.


Yemek için Gerekli ürünler
·       Önlük- 3-5 tane
·       Biberon - süt ve su için ayrı ayrı
·       Biberon fırçası
·       Mama kaşığı & Mama kaşığı kapları - kaplarda taşımakta fayda var
·       Vakumlu mama tabağı -  ben kapaklı tabakları kullandım böylece bebeğimin meyvesini ya da çorbasını da yanımda çok rahat taşıdım.
·       Termal çanta - aşırı sıcaklarda bebeğinizin yiyeceklerini sağlıklı bir şekilde muhafaza edebilmeniz için önemli.
·       Ağzını silmek için ıslak mendil
·       Cam rende - her yerde bulunmadığı için ben hep yanımda taşıdım.
·       Sandalye yükseltici - bir otele gidiyorsanız tabiki ihtiyacınız olmayacaktır ama mama sandalyesi bulmanızın zor olduğu yerlerde hayat kurtarıcı bir ürün, kesinlikle tavsiye ediyorum- çanta olarak kullanılması da çok büyük avantaj. Ben Kaan'ın önlüğünü, tabağını, kaşıklarını, ıslak mendilini hep bu çanta içinde taşındım.

İlaçlar
·       Ağrı kesici şurup- fitil
·       Ateş düşürücü şurup
·       Antibiyotik
·       Yanık kremi
·       Göz damlası- alerjik bebekler için kesin alınmalı.
·       Diş kaşınmaları için dentinox jel
·       Burun spreyi ya da serum fizyolojik
·       Burun aspiratörü
·       D vitamini & Demir ilacı


Bu listeyi görünce paniğe kapılmayın!! Listeden de anlaşılacağı gibi evet en büyük bavul artık sizin bebeğinizin!  Ben de tatil için listemi ilk oluşturduğumda ne kadar uzun bir liste olduğuna inanamamıştım fakat söz konusu bebeğiniz olunca, her ihtimali göz önüne alarak tüm ihtiyaç duyabileceklerinizi yanınızda alıyorsunuz :) Bebeğiyle ilk kez tatile çıkacak tüm annelere şimdiden çok keyifli, güzel anılar biriktireceğiniz bir tatil diliyorum...

4 yorum:

  1. merhabalar,
    bizde temmuz ayında oğlumuzla ilk tatilimize çıkacağız.size sormak istediğim birkaç şey var.baby float kullanımı için 1yaş üzeri diyor,rahat kullanabildiniz mi? şişme havuzunuzun markası nedir? çok sevimli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baby float u ilk oğlum 7 aylıkken kullandık biz ve çok rahat kullandık, zaten siz de yanında olucaksınız, benim en memnun kaldığım marka oldu, kesinlikle tavsiye ederim. şişme havuzun markasını hatırlamıyorum malesef :( ama bebek mağazalarında yaz döneminde o tarz ürünler oluyor, dedemiz almıştı, nerden almıştık inanın unutmuşum. Görürsem mutlaka yazarım size, şimdiden iyi tatiller diliyorum, sevgiler.

      Sil
  2. Havuzunuzun markasini bulabildiniz mi acaba cok merak ettim ben cok güzelmiş :))

    YanıtlaSil