29 Nisan 2014

Bebekli Tatil için Öneriler



Yaz aylarının yaklaştığı bugünlerde, tatil planları da yavaş yavaş yapılmaya başlıyor. Bebeğiyle ilk defa tatile çıkacak anneleri de ufak bir telaş alıyor.

Geçen yıl ben öyleydim, bebeğimle yapacağım ilk tatil öncesi oldukça heyecanlıydım, yanıma neler almalıyım, ne bizim hayatımızı kurtarır diye günlerce araştırmalar yapıp, listeler oluşturmuştum.

Tatil tercihinizi, tatil köyünden ya da 5 yıldızlı otellerden yana kullanıyorsanız imkanlarınız biraz daha fazla olabiliyor. Bebeğinizi yatırmak için bebek yatağı isteyebiliyorsunuz ve yemek yedirmek için çok rahat mama sandalyesi bulabiliyorsunuz.

Özellikle bebekten sonra zaten tatiller hep baby friendly  oteller ve tatil köylerinden yana oluyor ya da en rahatı olan anneanne, babanne yazlıkları tercih ediliyor.


Fakat tekne ile çıktığınız bir tatilde ya da gittiğiniz az odalı butik bir otelde, ya da bebeksiz bir arkadaş yazlığında bebeğinizin rahatı için imkanları sizin yaratmanız gerekebiliyor.

Biz eşimle asıl tatil denizin üstünde olan diyenlerdeniz, tekne tatili bizim en vazgeçilmezimiz.  Kaan doğduktan sonra uzun bir süre tekne tatili yapamayacağımızı düşünürken, arkadaşlarımızın da teşvikiyle daha Kaan emeklemeye başlamadan son bir tekne tatiline çıkmaya karar verdik.

Tatil planladığımız dönemde Kaan henüz 7 aylıktı ve daha emeklemeye başlamadığı için koyduğumuz yerde duruyor sadece olduğu yerde sağa sola dönebiliyordu, güvenliğini sağladığımız takdirde o de bir tehlike arz etmeyecekti. Gün içinde rahat ve güvenli bir şekilde haraket edebileceği, vakit geçirebileceği bir alan yaratmamız gerekiyordu sadece. Aynı zamanda gece güvenli ve rahat uyuyabileceği bir yatağa da ihtiyacımız vardı.

Ona beşik ya da yatak yanımızda taşıyamazdık. İlk aklıma gelen park yataklar olmuştu ama onlarda çok büyüktü, uçakta ve arabada taşıyabileceğimiz kadar pratik değildi. Bu konuda araştırma yaparken joker bebek mağazasında seyahat tipi park yatakları keşfettik. İşte tam aradığımız ürün buydu! Katlandığında küçücük olan,  çok yer kaplamayan, kolay taşınabilir, kolay açılıp kapanabilir!
Bu ürün en önemli iki ihtiyacımızı da karşılar nitelikteydi. Gün içinde teknenin havuzluğunda park yatağı kurarak Kaan'ın yanıbaşımızda güvenli bir şekilde vakit geçirmesini, Akşamları ise park yatağı kamaraya taşıyarak yine güvenli bir şekilde uyumasını sağladık. Kolay açılıp kapandığı için de teknenin içinde park yatağı oradan oraya taşımak bizi hiç yormadı.



Kısa süreliğine gidilen yazlıklarda ve bebek yatağının az bulunacağı butik otellerde de bu pratik yatağı çok rahat kullandık. Katlanınca çok yer kaplamayan ve kullanması oldukça pratik olan bu seyahat tipi yatağı kesinlikle tavsiye ederim.

Bizim için en önemli 3. konu da Kaanın rahatça yemek yiyebileceği ve sıkıldığı zaman masada bizimle oturabileceği bir mama sandalyesiydi. Kocaman mama sandalyelerini taşıyamazdık elbette. Kucakta yedirme ihtimali de çok zor olurdu o yüzden pratik bir çözüme kesinlikle ihtiyacımız vardı.

Daha önce bu konuda tecrübe edinmiş arkadaşlarımız bize kollarıtla masaya monte edilen katlanabilir mama koltuklarından bahsetti, ilk duyduğumda harika bir fikir olarak gelmişti.

İnternetten araştırma yaparak nasıl bir ürün olduğunu bulduk ve hemen ürünü temin etmek için bebek mağazsına gittik. Ürünü kullanabilmeniz için ürünü monte edeceğiniz masanın sabit ve çok sağlam olması gerekiyor. Aksi halde bebeğinizin ağırlığıyla masa devrilebilir. Tekne için kullanılabilir bir üründü, teknenin masası sabitti nihayetinde. Fakat onun dışında çok nadir kullanabileceğiniz bir ürün.Tam istediğimiz gibi değildi çok içimize sinmemişti.


Başka alternatif ne olabilir diye bakarken, sandalyelere bağlanan pratik mama sandalyeleri yükselticilerini gördük. Birkaç farklı çeşit vardı fakar içlerinden biri tam benim istediğim gibiydi,  uzayıp kısalan kemeriyle her sandalyeye bağlanabilen, emniyet kemeri ile bebeğinizi oturturken sandalyenin üzerinde düşmeden güvenliğini sağlayabileceğiniz, aynı zamanda saklama çantası olarak da kullanabileceğiniz bir ürün.  Kaan'ı sandalyeye oturtarak bir deneme yaptık ve üstünde çok keyifli olduğunu gördüğümüz an ürünü tereddüt etmeden aldık.

Şimdi iyiki almışız dediğim ürünlerin başında geliyor,  ayarlanabilir kemerleri sayesinde her sandelyeye bağlanabiliyor olması çok büyük bir avantaj, kemeri sayesinde bebeğinizi  de üzerinde güveli bir şekilde oturtabiliyorsunuz.

Tekne tatilimizde hayatımızı kurtardığü gibi, her sandalyeye takılabilme özelliği ile bir tek teknede değil, mama sandelyesi bulma ihtimalimizin düşük olduğu yerlerde, sahilde, bebeksiz arkadaş evlerinde ve daha birçok yerde bu ürünü kullandık, Kaan şuan 17 aylık ve hala kullanıyoruz da diyebilirim. Kapattığınızda çanta şeklini alan ürünün, saklama çantası bölümünde de bebeğinize hazırladığınız yemekleri, önlüğünü, ıslak mendilinizi ya da oyuncaklarınızı taşıyabilirsiniz.

Siz de çok gezen bir anneyseniz, çok keyifle kullandığım, çok çok kullanışlı, eyvah bebeğime nerede yemek yedireceğim derdini ortadan kaldıran, çanta gibi kolunuza asarak rahatça taşıyabileceğiniz bu ürünü şiddetle ve gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Çok rahat edeceğinize emin olabilirsiniz.









1 yorum:

  1. Pelincim, super faydalı bir yazı, ellerine saglık. Bu sene bize klavuz olacak...

    YanıtlaSil