1 Nisan 2014

Gender Reveal Party



Bebek cinsiyetini öğrenme partlerini duydunuz mu???  Yurt dışında oldukça yaygın olan ama ülkemizde yeni başlayan bu partileri ilk duyduğumda bana çok çılgınca gelmişti.

Bebeğinizin cinsiyetini soğuk bir hastane odasında mı öğrenmek istersiniz, yoksa tüm sevdiklerinizle  birlikte keyifli bir partide mi? Diyerek yola çıkıyor bebek cinsiyetini öğrenme partileri J

Anne ve baba bebeklerinin cinsiyetini doktorlarından öğrenmeden kapalı bir zarf içinde alıyor. Heyecana bak! Elinde tuttuğun zarfın içinde belki de yıllarca hayalini kurduğun bebeğinin cinsiyeti yazıyor ve sen bakmıyorsun!!  Sonra bebeğin cinsiyetinin yer aldığı zarf partiyi organize edicek olan organizasyon firmasına gönderiliyor. 


Öncelikle çok keyifli davetiyelerle aile tüm yakın dostlarını bu heyecanlı bebek cinsiyetini öğrenme partisine davet ediyor.


Organizasyon firması partinin tüm basılı tasarımlarını “he or she”, “boy or girl” “mr. Or mrs” konseptlerinde hazırlıyor  ve genelde mavi ve pembe olarak  partinin renklerini belirliyor. Misafirler içinse bebeğin cinsiyetinin tahmin edileceği eğlenceli oyunlar hazırlanıyor. 



Misafirler keyifle  bebeğin cinsiyetinin tahmin edildiği oyunları oynarken, boy team ve girl team olarak takımlara bile ayrılabiliyorlar. Bebeğin cinsiyetini tahmin etmenin yanı sıra bazı partilerde anne ve babanın kız ve erkek bebek için belirlediği isimler içerisinden bebeğin isminin de tahmin edildiği oyunlar oynanıyor.



Heyecanlı bekleyiş, keyifli oyunlar derken sıra geliyor en önemli ana,bebeğin cinsiyetini öğrenmeye!!! İşte bu an tam da organizasyon firmasının yaratıcılığna kalıyor. En yaygın olarak bu partilerde yapılanlar, bebeğin cinsiyetine göre pastanın kekinin mavi ya da pembe olarak hazırlanması! Anne ve baba pastanın başına geçiyor ve birlikte pastayı kesiyorlar, ilk dilim çıkartılıyor veee pastanın keki ne renkse bebeğin cinsiyetini öğreniyorlarrr!!



Bir diğer çok kullanılan yöntem ise kocaman bir kutu içerisinde bebeğin cinsiyetine göre mavi ya da pembe balonların koyulması. O an geldğinde önünüze paketlenmiş kocaman bu kutu geliyor, eşinizle birlikte kutunun başına geçiyor ve açıyorsunuz, içinden pembe ya da mavi balonlar uçuşuyorrr!!!



Başınızdan mavi konfetiler atılarak da öğrendiğiniz anlar oluyor,

Hediye paketinin içinden çıkan tatlı minik pembe ya da mavi patiklerle de..

Herkesin sabırsızlıkla beklediği bu an yaşandıktan sonra anne bebeğin cinsiyetini dogru tahmin eden herkese hazırladığı minik hediyeleri veriyor.

Siz de yok ben dayanırım, bebeğimin cinsiyetini tüm sevdiklerimle birlikte aynı anda ögrenicem, diyen bir anneyseniz bu parti tam size göre!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder