21 Nisan 2014

Hastane Çantası


Doğum çantan hazır mı??? Erken doğum riskine karşı hastane çantan en geç 32.hafta hazır olsun tamam mı?? Nee 36.haftadasın ama hala doğum çantanı hazırlamadın mı??? Doğum çantanı hazırla ve evde kapıdan çıkarken hemen alınabilecek bir yere koy , hatta şimdiden arabanın bagajına at daha garanti olsun tamam mı? Soruları tanıdık geldi mi? J bu sorularla hamileliğin son döneminde sıklıkla karşılaşabilirsin.  Hamileliğim boyunca en çok stres olduğum konuydu bu doğum çantası hazırlığı.. Neler olmalıydı çantamda ve çok mu geç kalıyordum hazırlamakta??

Doğumdan sonra oğlumla daha fazla vakit geçirebilmek için yasal olan son zamana kadar çalışmıştım. 37.haftamda doğum iznime ayrıldım ve hızla en başta doğum çantamın eksikleri olmak üzere tüm eksiklerimi tamamlamaya başladım. Daha önce doğum yapmış arkadaşlarımın tecrübelerini almış, benimle birlikte hamile olan arkadaşlarımla ihtiyaç listeleri paylaşımları yapmıştık. Detaylı bir araştırmada yapmıştım nihayet listem son haline gelmişti. Peki, neler olmalıydı bu doğum çantasında???

Hastaneler de belli birtakım ihtiyaçları karşılıyor fakat ben ne olur ne olmaz herşeyim yanımda olsun diye tüm ihtiyaçlarımı çantamda yanıma almıştım. İhtiyaç listenizi anne ve bebek olarak ikiye ayırabilirsiniz..


Annenin ihtiyaçları

Gecelik ; emzireceğiniz için geceliğinizin önden düğmeli ya da kolay açılabilir olması önemli, kanamanızda olacağı için 3 adet gecelik bulundurmanızı tavsiye ederim, 2 geceliği zaten kullanıyorsunuz 1 tane de yanınızda yedek olsun, kafanız rahat olsun J ben geceliklerimi Pelin mağazasından almıştım çok da memnun kaldım.

Sabahlık; geceliklerinizin üzerine giymek için 1 adet sabahlık alabilirsiniz. Hastane odanız sıcak olucaktır ama koridorda bir yürüyüş yaparken üzerinize almak isteyeceksiniz..

Terlik; geceliğimle uyumlu olsun diye o terliği ne aramıştım! J

Çorap ; doğumdan sonra ayaklarım üşüyebilir diye kalınlık derecesine göre 3-4 çift almıştım. Garanticiyim fazla fazla bulunsun J

Külot; yüksek belli almanızı tavsiye ederim normal doğuma bile gidiyor olsanız her ihtimali düşünmekte fayda var, sezeryandan dolayı dikişleriniz olabilir.

Emzirme sütyeni; Hem Marks&Spensar dan hem de Gebe den almıştım. Gebe den aldığım kabul ediyorum annane sütyeni gibi olsada çok hafif olduğu için çok rahat kullandım J

Kırmızı kurdele/taç ; Lohusalığın olmazsa olmazı! Ben günlerce aradım J

Doğum sonrası pedi; Hastanede büyük ihtimalle size vericeklerdir ama ben yine de yanıma almıştım yanlız normal dönemde kullanılandan çok çok daha büyük pedlerden almanız gerekiyor!

Göğüs kremi; ilk günlerde göğüslerde oluşabilecek çatlaklar, yaralar için çok önemli.. doğumdan birkaç gün önce bile sürmeye başlayabilirsiniz. Ben Lanshinoh kullandım, çok da memnun kaldım.

Göğüs pedi; ilk günlerde gögüsleriniz çok akıyor o yüzden yanınıza almakta fayda var. Ben hep lansinoh kullandım.

Gögüs kalkanı; göğüs uçlarınızın geceliğinize ya da çamaşırınıza değmemesi, yara ya da tahriş olmaması ve hava alması için kullanabilirsiniz. Ben Avent’in göğüs kalkanlarını kullanmıştım.

Şampuan, saç kremi, duş jeli,lif, Havlu; Doğumun ertesi günü duş alıp rahatlamak isteyebilirsiniz.

Saç fırçası, tarak, saç tokası; doğum yaptık diye bakımsız olamayız.

Makyaj malzemeleri; Doğumdan sonra o minik bebişle çekilecek ölümsüz resimlerde güzel çıkmalıyız!!! Ve tabiki makyaj temizleme malzemeleri J

Diş fırçası, diş macunu, Yüz kremi, törpü, lipstick;  gibi minik ama önemli detaylar J

Hastane çıkış kıyafeti ; Unutmayın! J içinde en rahat edeceğiniz  kıyafeti alın.

Fotoğraf makinesi, kamera, blognot, telefon, telefon şarj aleti de işin teknolijik kısmı! J

Bebek İhtiyaçları
Ana kucağı; olmazsa olmaz! olmadan hastaneden bebeği çıkartamıyorsunuz J en keyifli tarafıda evden boş çıkardığınız ana kucağını içinde dünyalar güzeli bir bebekle eve getirmek.. eve dönerken arabada ana kucağının içinde kaybolan minik bebeğinizi izlemeye doyamayacaksınız..

Hastane çıkış takımı; 2 takım almanızı tavsiye ederim. Benim minik oğlum ilk geceden takımını kirletmişti, sabah uyandığımda onu başka bir zıbının içinde bulmuştum J

Çıtçıtlı body; 2’şer adet uzun ve kısa kollu body yanınızda bulunsun.

Yenidoğan tulumu; hastane çıkışı takımlarınız olsa bile 4 adet yenidoğan tulumu da yanınızda olmalı.

Yelek/hırka;  1 tane çantanızda mutlaka olsun.

Battaniye; bir ince bir kalın 2  tane battaniye

Başlık/ eldiven; hastane takımlarının içinde oluyor ama 2’şer yedek de almakta fayda var. Hastane çıkışınızda daha kalın bir başlığa ihtiyacınız olucak.

Çorap; 3 çift.

Kirli torbası; Hem sizin hem bebeğinizin eşyaları için ihtiyacınız oluyor mutlaka yanınızda olsun.

Gögüs pompası; Hastanelerde hastane tipi gögüs pompaları olduğu için ben yanıma almadım. Ama emzirdiğim süre boyunca 16 ay medelanın mini elektrikli gögüs pompasını kullandım ve çok memnun kaldım, tavsiye ederim.

Yalancı emzik; Kullanmadık ama her ihtimale karşı kauçuk ve plastik olmak üzere 2 farklı emzik almıştım yanıma.

Emzik kutusu; yere düşen emziği hastanede hemen steril edemezsiniz o yüzden kutusunda taşımakta fayda var.

Biberon; Her ihtimali düşünmekte fayda var, sütü biberonla vermek zorunda kalacağınız bir durum olabilir. Dr. Brown’un cam biberonunu şiddetle tavsiye ederim, kolik önleyici bir biberon. Ben 2 adet almıştım yanıma. Steril etmeyi unutmayın!

Önlük; 3 tane.

Ağız bezi; 3-4 adet

Yeni doğan bebek bezi/ıslak mendil ; Hastane size temin ediyor ama yine de çantanızda kesinikle bulunmalı.

Pişik kremi; ben desitin kullandım ve hala da kullanıyorum mavisinden de morundan da edinmenizi tavsiye ederim.

Çok mu eşya aldım, fazla mı detaylı düşündüm demeyin, o gün sizi rahat hissettirecek herşeyi alın yanınıza.. keşke alsaydım diyeceğinize yanınızda bulunsun.  

Unutmadan, eğer baba da yanınızda refakatçi olarak kalıcaksa onun için de minik bir çanta yapmakta fayda var J eşortman, t-shirt, terlik, çorap, ertesi gün için kıyafet, deodorant, diş fırçası, belki kitap/dergi J

Ve nihayet çantanızda hazırsa bebeğinizle kucaklaşmaya az kaldı demektir !  Evet heyecanlanın, dünyanın en güzel duygusunu yaşamaya çok az kaldı!!!!  

Tüm anne adaylarına kolay doğumlar dilerim...

 Baba der ki ; bizim minik çantamız :)

  • cep telefonu ve şarj aleti, 
  • diş macunu, diş fırçası,
  • kamera,fotoğraf makinası ve şarj aletleri,
  • rahat bir ayakkabı
  • birkaç tshirt ve 1 gömlek
  • parfum, deodorant ...
  • ipad






2 yorum:

  1. Merhaba
    Ped dediğiniz orkidlerin büyük boy pedlerimi yoksa hasta bezimi oluyor hasta beziyse siz hangi marka almıştınız? Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, göğüs pedleri ayrı olarak satılıyor. Bebek mağazalarında bulabilrisiniz. Ben lansiloh marka göğüs pedlerini kullanmıştım ve çok memnun kaldım, sevgiler..

      Sil