3 Mart 2014

Şimdi Boyama Zamanı

Biz anneler bebeklerimiz, çocuklarımız için doğdukları günden itibaren onların dikkatini çekecek, zihinsel, fiziksel ve duygusal becerilerini geliştirecek içinde oldukları aya uygun oyuncaklar alıyoruz.
Bebeklerimizin ilk başta bebek arabasına astığımız renkli oyuncağını çekmesini, yatağının başındaki renkli, ışıklı dönencesine şaşkı şaşkın bakmasını izlerken büyüdükçe müzikli oyuncaklarla oynamasını, topun peşinden koşmasını, yap-bozlarıyla oynamasını, kitaplarıyla vakit geçirmesini gözlemlemek çok büyük keyif vermiyor mu?

Ben oyuncak mağazalarına gitmekten, oyuncakları incelemekten çok büyük keyif alıyorum, saatlerce vakit geçirebilirim o renkli eğlenceli dünyada. Kaan için onun gelişimini destekleyecek, içinde bulunduğu aya uygun nasıl oyuncaklar alabilirim diye saatlerce dolaşıyorum.
Kaan aslında bu aralar çok da fazla oyuncaklarıyla oynamıyor, doktorumuz da bizi bu konuda bilgilendirmişti,  oyuncak dışındaki tüm objeler çok dikkatini çekiyor, onun için keşfetme dönemi. Tek vazgeçemediğimiz toplarımız, balonlarımız ve kılıcımız! Özellikle toplarımızın yerini hiçbir oyuncak ya da herhangi bir obje dolduramıyor.

Artık 15. Ayımızı doldurduk, renkli kalemlerle tanışıp resim yapma  zamanımız geldi! El kaslarımız için çalışmalar yapmaya başlayabiliriz.

Kaan’a boya kalemleri almak için babamızla birlikte büyük kırtasiyeleri dolaştık ve ona uygun Carioca marka kalemleri aldık. Nezih kırtasiye bu renkli boyama kalemleri için o kadar büyük bir bölüm ayırmış ki seçerken kendimden geçtim, hepsi birbirinden güzel pastel boyalar, keçeli kalemler, kuru boyalar çeşit çeşit, renk renk.. Kaan’ın yaşına en uygun olanlar kuru boyalar, bastırarak çizebileceği şekilde. Rahatça çizebilmesi içinde en büyük boy resim kağıtlarından da aldık. Kaan’ın yaratıcılığını göstermesi için herşey hazırdı artık..



Bu renkli boya kalemleri içinde kaybolmuşken, eşimle aquadoodle diye bir ürün keşfettik. Aquadoodle suyla çalışan sihirli bir kalem, Aquadoodle kalemi ile sadece özel oyun alanında rengrenk çizimler yapabiliyorsunuz, istediğiniz gibi çizin, kuruyup uçup gidiyor, sonra tekrar çizin.. Aquadoodle kalemi suyla çalışıyor ve kendi alanı dışında hiçbir yeri boyamıyor. Etraf kirlenecek, koltuklar boyanacak diye çocuğunuzu engellemenize gerek yok! Kimyasal madde içermiyor, çocuğunuza güvenle kullanabilirsiniz. Rengarenk çizim alanının kenarlarında eğlenceli grafikler de var.



Aquadoodle sihirli kalemi endişe etmeden Kaan’ın eline veriyorum dilediği gibi çizip, karalıyor, sonra bir şaşırıyor, tekrar çiziyor, en önemlisi de çok keyifli vakit geçiriyor. Çok memnun kaldığımız bu ürünü tüm annelere tavsiye ederim.

Aquadoodle’ı biz kırtasiyelerde bulamadık, tüm kırtasiyelere baktık fakat bulamadık, çok beğendiğimiz için ürünü internetten araştırıp şipariş verdik, siz de internet üzerinden ürünü alabilirsiniz. Ayrıca Aquadoodle’ın gezgin seyahat modeli de var, daha küçük bir deftere sihirli kaleminizle çizimlerinizi yapabiliyorsunuz. Uzun seyahatler için iyi bir kurtarıcı olabilir.



2 yorum:

  1. Blogunuzu yeni kesfettim ben. Daha gecen hafta Nezih de ayni kalem reyonunda dolastim, ayni kalemlerden aldim. ve ben tam da bu urunu ariyordum. bu kadar denk gelir yani. Hangi siteden aldiniz acaba? Ben de alayim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ben de aynı şekilde bakınıp durdum tüm gün. Akşam çıkışta nezihi ziyaret edeyim :) AquaDoodle ı da araştırdım aynı dediğiniz gibi. Renklisini istiyorum ben de ama amazonda gördüm TRdeki sitelerde var mı renklisi?

    YanıtlaSil