27 Aralık 2015

Dr. Hüseyin Tirman ile Enerji Estetiği


Dr. Hüseyin Tırman
Medikal Estetik Hekimi






THERMİLİFT (THERMİTİGHT)




Tek uygulamada cilt ve vücut sarkmalarına kesin çözüm...

ThermiTight, dünyada ilk kez FDA onaylı bir radyo frekans cihazıdır. Isının ayarlanabilir ve kontrol altında olması farklı tedavileri mümkün kılar. ThermiTight, yumuşak dokuda sıkılaştırma ve yağ eritme estetiği yapılabildiği gibi, hyperhydrosis, sinir blokajı, non-invasive bölümünde ise vajinal sıkılaştırma, cilt sıkılaştırma (ThermiSmooth) gibi farklı endikasyonlarda uygulamalar yapılabilir. Sistem micro-invasive bölümünde, 18-22 G kalınlıktaki kanüller ile ısıyı, cilt altında istenilen derinliğe istenilen ısı derecesinde güvenli ve doğru olarak gönderir. FDA onayına sahip cihaz güvenli, zaman-kontrollü ultrasound enerjisi sayesinde cildin derinlerindeki destek tabakalarını stimule eder. Bu kısımlar cerrahi yüz germe operasyonları sırasında inilen, cilt yüzeyinin tahrip edilmediği alanlardır.





İŞLEYİŞİ NASILDIR?
ThermiTight; acısız, mikro-invasiv bir prosedürdür. Uygulama bir saattten daha kısa bir zamanda tamamlanır. İyileşme sürecine bazı ender durumlar dışında ihtiyaç olmaz. Çok ince uca sahip başlık cildin altına yerleştirilir. Ardından radyo frekans enerjisi hedef dokuya uygulanarak küçültme etkisi meydana getirilir. Sonuçlar hemen görülür ve zaman ilerledikçe daha da iyi sonuçlara ulaşılır.


İYİLEŞME SÜRECİ NEDİR?
ThermiTight, lokal anestezi ile uygulanır. Uygulama sonrasında hastalarda hafif bir ödem ve kızarıklık oluşabilir. Ancak bu durum 24-48 saat içerisinde normale döner.


SONUÇLARI NE KADAR KALICIDIR?
ThermiTight, tek uygulama ile ciltteki sarkmalara üç-boyutlu bir sonuç sunar. Tedavinin sonuçları birkaç yıl kalıcıdır.


NEDEN ETKİLİ VE GÜVENLİDİR?
Cilt altına enerjiyi gönderen Smart Tiplerin üzerinde bulunan termostat, saniyede 12 kez ısı ölçümü yaparak ısıyı görüntüler ve doku içerisinde istenilen seviyenin üzerine çıkmasını engeller. Termal kamera ise cilt yüzeyindeki ısıyı görüntüler. Isı haritası renksel olarak ekranda görüntülendiği gibi aynı zamanda dijital olarak da ekrandan okunabilir. Aynı zamanda cihazın sinir stimülatörü sayesinde sinirlerin yerleri tespit edilir ve hastada sinir hasarı oluşma riski ortadan kaldırılır. Cilt altına enjekte edilen ısının seviyesi ve homojenitesi tam olarak kontrol altında ve görüntülenebilir olduğu için etkinlik kesin, güvenlik maksimumdur.






ULTHERAPY



Tek seansta sonuç veren ameliyatsız yüz germe.

Cilt gençleştirme uygulamalarında, estetik operasyonlara alternatif olarak sunulan, Amerika’da bu alanda bir ilk olarak FDA onaylı ve son günlerin en ‘tercih edilen’ teknolojisi olarak kabul gören ‘ULTHERA’ şimdi Türkiye’de.

Ultrasound, en bilinen tanımı ile anne karnındaki fetüsü izlemeye imkan tanıyan bir teknolojidir. Şimdi aynı teknoloji ile esnekliğini kaybetmiş, sarkmış, kırışmış ciltler ve düşük kaşlar ameliyata gerek olmaksızın ‘gerdiriliyor’. Ultherapy, cerrahi operasyonlarla başarılabilen yüz germe operasyonunu enjeksiyonsuz, iyileşme sürecine ihtiyaç duyulmadan, risksiz çözebilen yeni bir teknolojidir. Tüm yüz için 30 dakika süren Ultherapy uygulamasının ardından, uygulamanın yapıldığı kişiler günlük aktivitelerine hemen dönebilir. Ultheraphy sisteminde kullanılan ‘Deep See’ adı verilen teknolojide ‘fokus ultrasound’ ile cildin alt tabakalarında ‘sıcak noktalar’ yaratılır. Bu sayede cilt kendi onarım sürecini oluşturarak yeni kolajen üretimine başlar ve ciltte sıkılaşma ve ‘lifting’ etkisi kendini göstermeye başlar. Uygulamanın hemen ardından toparlanmaya başlayan cilt istenen ideal görünüme 3 ayın sonunda ulaşır. Tek bir uygulamanın ardından elde edilen sonuç en az bir sene boyunca muhafaza edilir.

PLAZMA AKIMI (D.A.S.)

İtalya'da geliştirilen en yeni teknoloji D.A.S. maddenin 4. hali olan plazma enerjisi ile çalışır.
5 farklı enerji ve frekans seviyesi ile çalışan bu teknoloji ile yüksek doku kontraksiyonu ve selektif kesim sağlanır. Benin neoplazma, lokal esneklik kaybı gibi dermal kusurları küçük bir dokunuşla tedavi eder (acısız, kanamasız ve yara oluşturmadan)
D.A.S. her yerde kullanıma uygun, elde taşınabilir ergonomik bir tasarıma sahiptir.

Tedavi Alanları

·       -Dudak üstü çizgileri
·       -Kırışıklıklar
·       -Çatlaklar
·       -Akne yaraları
·       -Cilt elastikiyet kaybı
·       -Göz çevresi ve gözaltı elastikiyet kaybı
·       -Viral siğiller
·       -Cilt renk düzensizlikleri
·       -Ameliyatsız göz kapağı estetiği


ALTIN FREKANS - FRF (SCARLET)



Yüzdeki esneklik kaybı ve yaşlanma ile ortaya çıkan sarkmalarda ameliyat mecburiyeti her geçen gün azalır. Araştırmalar ve bu alanda çok hızlı ve başarılı yeni cihazlarla, daha genç görünmek isteyen hastalara yeni imkanlar sunar. Ameliyatsız uygulamalar, anestezi ve uzun iyileşme dönemlerine ihtiyaç duyulmaması nedeni ile günlük hayatı da aksatmadığı için, özellikle tercih edilir. Son dönemde fraksiyonel lazerler, ultherapy gibi metotlara eklenen “ALTIN FREKANS” ile ameliyatsız uygulamalar çok daha iddialı hale geliyor.
Tedavi öncesi özel başlıklarla uygulama yapılacak alandaki epidermis kalınlığı ölçülür. Böylelikle enerjinin gönderilecek, tedavi edilecek alanın derinliği 1 mm hassasiyet ile tespit edilir. Bu kalınlık için ayarlanan başlıklarla yüze derinlemesine enerji hattı oluşturacak 30 ila 50 bin arasında radyo frekans dalgası gönderilir.
Uygulama öncesi yapılan anestezik kremlerle 20-30 dakikalık bir ön hazırlık sonrası tüm yüz, yaklaşık 45 dakikada tamamlanır. Uygulama sonrası yapılacak özel uygulamalar ile bir kaç saat süren bir kızarıklık dışında hasta günlük hayatına devam edebilir. Uygulama, cildi hazır olmayan hastalarda istenen sonuçları veremeyeceği ve uzun iyileşme süresine ihtiyaç duyacağı için tercih edilmez. Gerekli durumlarda aylık periyotlarla 3 kez, normalde de 4-6 ay ara ile kullanılabilir.

Özellikle cilt kalitesinin artırılması istenen ve esneklik kaybı olan hastalarda başarılı sonuçlar verdiği gibi, leke ve akne izleri gibi sorunlarda da tercih edilecek bir yöntem olarak kullanılır.

PİCOSİL (PİCOSURE)

Lazer Teknolojisinde Gelinen Son Nokta...
 PicoSil, lazer enerjisini saniyenin trilyonda biri kadar ultra kısa atımlarla cilde iletir. Sadece ultra kısa atım süresi fotomekanik etki yaratır.
Nanosaniye lazerler fototermal etki ile pigment ve etrafını çevreleyen dokuya ısı ileterek uygulama yaparlar.
PicoSil ile çevre dokuya zarar vermeden pigmenti vücuttan kolayca elimine edilecek şekilde parçalar.

 Dünya Lazer Devi Cynosure’dan Lazer Teknolojisinde Eşsiz Yenilik PicoSil'in Özellikleri
·       755 nm & 532 nm çift dalga boyu
·       550 – 750 pikosaniye atım süresi
·       Boost teknolojisi ile %70 daha fazla bası etkisi
·       FOCUS Lens Array ile etkin cilt tedavileri


Sadece PicoSil, 755 nm & 532 nm dalga boyları ile tüm renklerdeki dövmeleri siler:





Tek bir cihazla çoklu tedavi
Dövme Silme ( tüm renklerdeki dövmeler)
Epidermal ve Dermal Pigmente Lezyon tedavisi
Lentigo
Çiller
Yaşlılık lekeleri
Melazma
Akne Izleri
Seborelik Keratoz
Ota Nevus, Becker Nevus, Nevus Spilus
Pastinflamatuar Hiperpigmentasyon
Kırışıklık Tedavisi, Cilt Gençleştirme

FOCUS Lens Array
Cilt Gençleştirme, Leke ve Kırışıklık Tedavisi
FOCUS Lens Array PicoSil'in güçlü fotomekanik etkisini sıkıca odaklanmış diziler içinde sürdürür. Bu güçlü enerji FOCUS Lens Array’in mikroskobik konsanstrasyonda tasarlanmış yapısıyla cilt gençleştirmek için yeni, güvenli ve daha etkili tedavi opsiyonları sağlar. FOCUS Lens Array her bir cm2’ ye düşen yüzlerce mikro lensten oluşur ve standart PicoSil atımından 20 kat daha yoğun enerji içerir.
Atış yapılan alanın %10’u yoğun enerji ile tedavi edilirken, arka plandaki doku iletilen düşük enerji ile korunarak tedavi edilir.
Bu patentli enerji dağılımı; yüksek hasta konforu, kısa iyileşme süresi, etkin ve güvenli tedavi sağlar. Özellikle cilt tipi IV olan hastaların malezma, lentigo vs. tedavilerinde Postinflamatuar Hiperpigmentasyon riskini minimuma indirir.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder