Kış sebzeleri içerisinden pazı bizim evde sıklıkla pazı
sarma olarak soframızda. Pazı sarma sarmak, yaprak sarmaya kıyasla yapması biraz
daha zahmetli, Baran da sanırım bu yüzden çok seviyor. J
Pazının yapraklarını sarma için hazırlarken damarlarını
çıkarıyorsunuz, ben o damarları ve kalın sapları bir bütün halinde çıkarıp, tencerenin
dibine yerleştirip sarmaları üzerine diziyordum.
En son pişirdiğimde annem yanımdaydı ve pazının
saplarından yapabileceğim harika bir çorba öğretti bana, içinde yoğurt ve
peynir altı suyu da olan çok besleyici bir çorba. Baran da bayılarak içtiyse,
daha ne isterim J Tarifi
sizinle de paylaşmak istiyorum, ben de bayıla bayıla içtim. Hem pazının
saplarından da faydalanmış olduk hem de çok faydalı alternatif bir çorba
tarifimiz oldu J
Malzemeler
1 kase küp küp doğranmış pazı sapı (ben 2 bağ pazının
sapından hazırladım)
1 küçük boy küp küp doğranmış patates
1 küp küp doğranmış havuç
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 orta boy soğan (ince kıyılmış)
1 fincan pirinç (ya da bulgur)
4 bardak su ( ben 1 bardağını peynir altı suyu koydum)
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
Zeytinyağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
İnce kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun. Sonra
sırayla Küp küp doğranmış havucu, patates ve pazı saplarını ekleyip, kavurmaya
devam edin. Sebzeleri kavurduktan sonra, 3 bardak su ve 1 bardak peyniraltı
suyunu ekleyip, kaynatın. Su kaynayınca 1 fincan pirinci ekleyin.
Ayrı bir kasede yoğurdu un ile çırpın. Yemeğin kaynayan
suyundan kasenin içine birkaç kaşık alıp karıştırın ve yoğurt un karışımını tencereye
yavaşça döküp, karıştırın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişmeye
bırakın. En son ocağın altını kapatıp, tuz ve karabiberini ekleyin.
Baran’ın bayılarak yediği bu besleyici çorbayı umarım tüm
kuzular severek içer.
Şimdiden afiyet olsun J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder